Aankondigingen‎ > ‎

Rubriek 'Korting inco'

Geplaatst 25 aug. 2011 07:42 door Onbekende gebruiker
Wij ontvangen nog steeds, op regelmatige basis, vragen omtrent de rubriek 'korting inco' op de maandelijkse afrekening van onze bewoners.
Dit is een overheidsmaatregel die de als doel heeft de kosten van het incontentiemateriaal ('inco') mee te dragen, ook voor mensen die daar geen gebruik van maken.
Transparante oplossingen zoals een rechtstreekse verhoging van het forfait (de tussenkomst van de overheid in de werkingskosten van het rusthuis) en/of een lineaire verlaging van de ligdagprijs, zijn blijkbaar wat te gemakkelijk.
Onze overheid vindt het eenvoudiger om alle bewoners een korting toe te kennen van 0,30 EUR (recent verhoogd naar 0,31 EUR) per dag aanwezigheid van een bewoner in het rusthuis, via een aparte rubriek op de afrekening. Vervolgens moet het rusthuis deze korting terugvorderen, via een aparte rubriek, van de respectievelijke ziekenfondsen.

Slotsom is dat we zijn blij dat we kortingen kunnen uitdelen aan onze bewoners, maar de implementatie en onnodige complexiteit hebben toch gezorgd voor een ferme frons in onze wenkbrauwen.
Comments