Aankondigingen‎ > ‎

Protest Vlaamse woonzorgcentra tegen Telenet

Geplaatst 2 jul. 2012 08:12 door Onbekende gebruiker
Reeds tientallen jaren sluiten de woonzorgcentra groepsabonnementen af met Telenet of zijn voorgangers. Telenet heeft nu de kortingen op deze abonnementen drastisch verlaagd of afgeschaft. Bovendien werden enkele zenders van het analoge net geschrapt. Voor de rustoorden veroorzaakt dit heel wat problemen.
De prijsstijgingen zullen tussen de 100 en 200 procent bedragen voor de meeste voorzieningen. Bij klachten antwoordt Telenet dat dit geen prijsstijgingen zijn, maar een afschaffing van kortingen. Door analoge zenders van het net te halen, worden klanten verplicht digitaal te kijken. In de promotiecampagnes wordt dit als 'gratis' gepromoot, wat helemaal niet het geval is.

De bewoners van woonzorgcentra worden hierdoor verplicht om met de afstandsbediening van Telenet te werken en dit is op hoge leeftijd zeer moeilijk, zo niet onmogelijk. Er zijn wel degelijk hoge kosten die naar de voorziening en de bewoner worden doorgeschoven. Er moet per kamer een extra modem worden geïnstalleerd, die stroom verbruikt en kan stukgaan, of men moet overstappen naar een zeer duur centraal systeem (10.000 euro). Er is hiervoor in Vlaanderen geen analoog alternatief.

De Federatie Onafhankelijke Seniorenzorg roept dan ook de Vlaamse regering op om:
Telenet terecht te wijzen voor de afschaffing van de kortingen voor groepsabonnementen.
Telenet te verplichten de zenders die van het analoge net werden gehaald, terug te plaatsen en indien dit niet kan, kortingen te geven op de vroegere abonnementen in plaats van prijsstijgingen.
Telenet te verplichten een systeem ter beschikking te stellen waarbij de individuele bewoners die kiezen voor digitale TV, toch hun eigen afstandsbediening kunnen gebruiken.
Telenet te verplichten dat ze voor de bewoners die voor digitaal kiezen, de kosten (buiten indexatie) niet nog meer zullen verhogen de komende jaren.
Comments