Aankondigingen‎ > ‎

Grillige weersomstandigheden en verwarming

Geplaatst 27 sep. 2010 00:44 door Onbekende gebruiker
De ene week is het 24°C, de daaropvolgende week 11°C ... we zijn dat gewend in ons Belgenlandje.
Een correcte regeling van de temperatuur in de kamers is daardoor niet altijd evident. Forse investeringen in zonnewerende folie, zonnewerende gordijnen en krachtige hoge-rendements-ketels bieden niet altijd een oplossing.
  • Bij plots guur weer worden immers sommige zomergewoontes niet aangepast. We denken hierbij aan het langdurig verluchten van de kamers en het dragen van lichte zomerkleding. 
  • Verder is ons lichaam ook psychologisch gevoeliger voor koud weer. Het zicht op een besneeuwde tuin zal je misschien koude rillingen geven, ondanks een kamertemperatuur van 25°C.
  • Als laatste zorgt onze vloerverwarming ook voor discussies over de gevoelstemperatuur. Een klant geeft ons aan dat hij/zij de kamer frisser vindt. Wanneer wij echter een temperatuursmeting doen, dan blijkt de temperatuur soms hoger dan 25°C. Blijkbaar zorgt de afwezigheid van een radiator in deze kamers dan voor een psychologische 'kilte'.
Huis Vandecruys spaart echter kosten nog moeite om de temperatuur in het ganse rusthuis optimaal te houden. Zo vervingen we dit jaar nog alle verwarmingsketels van De Gilmanstraat. Deze waren nog geen 10 jaar oud.
Bij eventuele opmerkingen over de temperatuur doen we onmiddellijk een temperatuursmeting en wordt de verwarmingsinstallatie gecontroleerd.
En als de meningen verdeeld zijn, wordt er niet gediscussieerd ... en zetten we de verwarming sowieso een graadje hoger. 
Comments