Aankondigingen‎ > ‎

De moeilijkheid van het kiezen tussen 2 leuke dingen: Wii of Kinect?

Geplaatst 28 sep. 2011 05:47 door Onbekende gebruiker   [ 28 sep. 2011 05:52 bijgewerkt ]
Zoals beloofd halen we een extra multimedia speeltje in huis in de vorm van een spelconsole.
Momenteel twijfelen we omtrent de keuze tussen de XBOX Kinect http://www.xbox.com/nl-NL/kinect en de Nintendo Wii http://www.nintendo.be/NOE/be/wii_BE.html

Beide spelconsoles hebben hun voor- en nadelen.

Nintendo Wii
+ De Wii is al wat meer ingeburgerd, het is makkelijk voor onze medewerkers om onze bewoner hierin te begeleiden.
+ Er is een ruim arsenaal aan spelletjes die geschikt zijn voor onze bewoners, zoals Wii Sports, Play, Fitness, Brain academy, etc.
- Jongeren zijn onmiddellijk weg met het concept & bediening van de Wii, maar al onze klanten ook? We twijfelen of iedereen wel snel vertrouwd is met de console en vooral met de verschillende knoppen op de console die integraal deel uitmaken van de besturing van het spel.

XBOX Kinect
- Nieuwer toestel, veel minder gebruikerservaringen en ook minder spelletjes.
+ Gebruiksgemak voor onze klanten zou hoger moeten zijn, er zijn immers noch consoles, noch knopjes om in te drukken. Je hebt enkel je ledematen nodig om het spel te besturen.
+ We veronderstellen dat 'het gebruik van ledematen voor de besturing' op zich al een meerwaarde betekent naar algemene motoriek en zelfs revalidatie.
? Maar is het gebruiksgemak voor onze animatiedienst ook eenvoudig? (bvb. bij het gebruik in groep door een 20-tal bewoners)
? Is het eenvoudigweg een kwestie van tijd alvorens het aanbod aan aangepaste spelletjes van de XBOX gelijkwaardig zal zijn aan dat van de Wii?

Uw advies is natuurlijk welkom!
Comments