Aankondigingen‎ > ‎

Contactclowns op woensdag 25 mei

Geplaatst 22 mei 2011 23:47 door Onbekende gebruiker
Het animatieteam zal een deel van de opbrengsten van de paëlla-avond besteden aan een groep residenten bereiken, die doorgaans minder of niet kunnen deelnemen aan de dagelijkse animatie-activiteiten. De contactclowns van de organisatie ‘Talking Stick’ lijken ons hieromtrent de perfecte genodigden. Zij komen langs op woensdagmiddag 25 mei. 
In hun werk richten zij zich in de eerste plaats naar mensen die – om welke reden dan ook - een beetje geïsoleerd leven in hun eigen wereld.
Je zou contactclowns kunnen vergelijken met clini-clowns, maar vanwege hun doelpubliek gaan ze nog veel omzichtiger om met humor en met hun manier van contact maken. Samen met een accordeonist zoeken de clowns telkens weer op respectvolle en speelse wijze persoonlijk contact met de bewoners die ervoor openstaan, alsook met de eventueel aanwezige familieleden. Ze proberen hen te raken via een muzikaal en bijna woordeloos samenspel. Getuigenissen illustreren hoe er op deze wijze vaak echt contact ontstaat, ook – of misschien vooral – bij mensen voor wie dit niet evident is.
Er is een informatieblad van de Contactclowns ter beschikking voor de familie (bij Peggy of zie ook op prikbord).
We blijven uiteraard ook ter beschikking voor alle extra informatie en/of bemerkingen hieromtrent!
Comments